KATSO TäSTä ENSIMMäISET KUVAT KIA K4 -MALLISTA

Kia on julkaissut ensimmäiset kuvat uuden sukupolven sedan-mallisesta autostaan.

Yhdysvaltain markkinoille suunnatun täysin uuden K4 -mallin keulaa hallitsevat pystysuorat ajovalot, jotka on sijoitettu keulan äärilaitoihin. Päiväajovalot puolestaan on integroitu vaakasuoraan kromilistaan, joka integroi uuden ilmeen ajovalot osaksi Kian Tiger Face -maskia.

Sivuprofiilia katsottaessa huomio kiinnittyy ensimmäisenä fastback-tyyliin. Ilmettä hallitsevat myös muotoilijoiden leikittely linjoilla ja tasaisilla pinnoilla. Perinteistä kolmen elementin sedanmuotoilua on tietoisesti rikottu ja tästä tyylistä Kian muotoilijat käyttävät termiä Twist Logic. Sivusta katsottuna tämä tyyli luo kauniita pintoja valon leikittelylle, joka korostaa linjojen sulavuutta.

Takaa katsottuna pystysuuntaiset valot, jotka on sijoitettu ajoneuvon ääripäihin, leikkaavat pystysuunnassa alaspäin leveää, teknistä puskuria kohti. Puskuriin integroitu ilmanhajotin täydentää kuvan vahvalla, graafisella muotoilullaan.

Autossa ei ole käännetty näyttöjä kuljettajaan päin, mitä pidetään perinteisenä tämän tyylisuunnan elementtinä. Tämän sijaan kuljettajan ja matkustajan ympäristöt erotetaan keskikonsolilla, jossa kuljettajan puoli on teknisempi ja matkustamo rauhallisempi ympäristö.

Fyysisten painikkeiden määrä on pidetty minimissä ja useimpia toiminnallisuuksia hallitaan isolta keskikonsolin näytöltä. Keskikonsolista löytyy kuitenkin perinteiset painikkeet muutamille olennaisimmille toiminnoille sekä ilmastoinnin säädöille.

Ohjaamon ilmeen viimeistelee monipuoliset valaistusmahdollisuudet sekä suoralla että epäsuoralla valolla.

Kia K4:n maailman ensi-ilta on New Yorkin autonäyttelyssä 27. maaliskuuta 2024.

Lue myös

Women’s World Car of the Year 2024 -voittaja julkistettiin

Kia toi valoa Norjan pimeisiin osiin

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

2024-03-22T18:01:42Z dg43tfdfdgfd