MIKA HäKKISEN JA MIKA SALON KARTING-KILPURIT NäYTTEILLä LAHDESSA

Suuri suomalainen klassikkoajoneuvonäyttely Classic Motorshow tarkastelee suomalaista ajoneuvohistoriaa monesta eri näkökulmasta. Myöskään autourheilun historiaa ei ole unohdettu: osastolla ”Karting Suomessa 80-luvulla” perehdytään lajin historiaan. Osastolla on näytillä muun muassa Mika Häkkisen ja Mika Salon kilpurit.

Kartingin suosio nousi 1980-luvulla huippuunsa, suosion kasvettua voimakkaasti koko 70-luvun. Uusia ratoja nousi joka puolelle maata ja harrastajamäärät laskettiin tuhansissa. Karting-taustaisen Keke Rosbergin F1-maailmanmestaruus 1982 ei ainakaan hillinnyt nuoria kuljettajia tai heidän vanhempiaan.

Maailmantähtien korkeakoulu

Kartingradoilla kasvoi 80-luvulla kokonainen huippukuljettajien sukupolvi. Jyrki Järvilehto ja Mika Häkkinen voittivat kartingvuosinaan kumpikin viisi SM-titteliä ja Mika Salo neljä. Kaikkien tie vei kartingista suoraan isompiin formulaluokkiin ja ennen pitkää F1:een saakka.

Mika Häkkisen kaksi F1-maailmanmestaruutta muistetaan parhaiten, mutta myös Järvilehto ja Salo tekivät pitkän uran kansainvälisen moottoriurheilun huipulla. Järvilehto mm. voitti Le Mansin 24 tunnin kilpailun kahdesti ja Salo saavutti tästä maailman kuuluisimmasta kestävyyskilpailusta kaksi luokkavoittoa.

Kansainväliset tähtemme olivat kuitenkin vain jäävuoren huippu. Kartingin parista nousi 80-luvulla runsas joukko rattimiehiä ja -naisia, jotka kilpailivat myöhemmin menestyksellä niin kansallisissa kuin kansainvälisissäkin luokissa.

Monien taitavien kuljettajien joukosta voi nostaa esille Taru Rinteen, joka piti Mikoja kovilla ja saavutti kartingissa SM-titteleitä näiden nenän edestä. Myöhemmin hänestä tuli ensimmäinen nainen maailmassa, joka ylsi pisteille ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa.

Suomalainen 80-luvun karting oli todellinen ajotaidon ja kilpailurutiinin korkeakoulu. Sitä juhlistetaan omalla erikoisosastollaan Classic Motorshowssa Lahden messukeskuksessa 4.-5.5.2024. Osastolla tullaan näkemään tuon ajan karting-autoja ja materiaalia ja sitä isännöivät alan legendat, Juhani Ruusunen ja Sauli Laihinen.

Lue myös

Nämä autot pääsivät Classic Motorshow -tapahtuman Omistajien helmet -finaaliin

Classic Motorshowssa on klassikoita myös kahdella ja kolmella pyörällä

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

2024-04-09T16:26:24Z dg43tfdfdgfd