OPELIN JUHLAVUODEN KUNNIAKSI ERIKOISMALLIT CORSASTA JA ASTRASTA

Opelin hinnastoon tulevat 48 voltin tekniikkaan perustuvat Hybrid-mallit, jotka tarjoavat sähköajon hyötyjä ja taloudellisuutta kohtuulliseen hintaan. Mallien lanseeraukseen yhdistyvät houkuttelevasti varustellut ja hinnoitellut 125 v. Edition -juhlamallit. Opel juhlistaa vuonna 2024 komeaa 125-vuotista historiaansa autonvalmistajana.

Corsa Hybrid

Uudella voimalinjalla varustettu Corsa on pirteästi liikkuva uutuus. 26 390 eurosta alkava 125 v. Edition -versio pitää sisällään lämmitettävän ohjauspyörän, led-ajovalot, pysäköintitutkat eteen ja peruutuskameran, 7-tuumaisen kuljettajan näytön ja 10-tuumaisen kosketusnäytön, joka tukee älypuhelimen peilausta (Apple CarPlay ja Android Auto).

Astra pienellä kulutuksella

Opel Astra Hybrid136 Automaatti 125 v. Edition on saatavilla 33 100 eurolla ja suomalaisittain erittäin houkutteleva Sports Tourer -farmari 34 250 eurolla.

Juhlamalleihin sisältyvät mm. monipuolisesti säädettävä AGR-istuin, aktiivinen vakionopeudensäädin, nahkaverhoiltu lämmitettävä ohjauspyörä, pysäköintitutkat eteen ja taakse, peruutuskamera, Full led-ajovalot ja älypuhelimen langaton lataus. Sports Tourer -mallin kulutus on vain 4,8 l/100 km, siinä on erittäin kookas 597-litrainen tavaratila, 1 100 kilogramman vetomassat ja kattokaiteet.

Aitoa säästöä hybridin avulla

Uusi hybriditekniikka tarjoaa lukuisia hyötyjä etenkin niille, jotka eivät vielä ole siirtyneet sähköistetyn liikkumisen pariin. Paljon kaupungissa ja pysähtelevässä liikenteessä ajaville uusi hybridijärjestelmä tuo erityisen paljon hyötyä.

Liike-energiaa voidaan ottaa talteen ajoakkuun ja hyödyntää taas seuraavassa kiihdytyksessä. Verrattuna vastaavaan polttomoottorimalliin uuden hybridin polttoaineenkulutus ja päästöt ovat noin 15 prosenttia alhaisemmat.

Erittäin alhaisissa nopeuksissa autolla voidaan ajaa myös pelkällä sähköllä, mikä erottaa uuden järjestelmän muista 48 voltin hybriditekniikoista. Autoa ei tarvitse ladata, vaan kaikki tarvittava sähköenergia synnytetään ajon aikana.

Uusien hybridimallien voimalinja pitää sisällään litiumioniakun, jota ladataan vain ajon aikana. Corsassa ja Astrassa on myös uusi 1,2-litrainen turboahdettu polttomoottori, joka tuottaa Corsassa 74 kW / 100 hv ja Astrassa 100 kW / 136 hv.

Kolmisylinterinen moottori on kehitetty erityisesti hybridikäyttöä varten ja siihen on yhdistetty uusi kaksoiskytkinvaihteisto, johon on yhdistetty 21 kW / 28 hv tuottava sähkömoottori.

Lue myös

Opelin uusi täyssähköinen SUV sai vanhan nimen

Opel Astra ST -farmariversio nyt saatavilla

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

2024-03-28T09:59:42Z dg43tfdfdgfd