TESLA CYBERTRUCK HELSINKIIN KESäKUUN LOPUSSA

Tesla on ilmoittanut esittelevänsä Cybertruck-ajoneuvoa tulevien viikkojen aikana valituissa sijainneissa ja tapahtumissa Euroopassa osana Cyber Odyssey ‑tapahtumaa.

Tästä viikosta alkaen aina heinäkuun 7. päivään asti Cybertruck on näytteillä 100 paikassa 20 maassa. Yleisö pääsee tutustumaan ajoneuvoon ja saa lisää tietoa sen ominaisuuksista ja suunnittelusta. Suomessa Cybertruck nähdään ensimmäisen kerran Helsingissä kesäkuun lopussa.

Monipuolisempi kuin lava-auto

Cybertruckin futuristinen muotoilu on saanut innoituksensa cyberpunk-estetiikasta, joka tuli monille tutuksi esimerkiksi elokuvista Blade Runner ja 007 Rakastettuni. Sen itsekantava ulkokuori on valmistettu Ultra-Hard 30X kylmävalssatusta ruostumattomasta teräksestä. Erikoisvalmisteinen ruostumaton teräs suojaa autoa lommoilta, kolhuilta ja ruostumiselta alan standardit ylittävällä tavalla.

Cybertruckin suorituskykyversio Cyberbeast kiihtyy 0–100 km/h vain 2,7 sekunnissa säilyttäen vakautensa myös suurissa nopeuksissa. Vakiovarusteisiin sisältyy mukautuva ilmajousitus, jonka millisekunneissa tapahtuvat säädöt optimoivat sekä ajettavuuden että käsittelyn. Cyberbeastin täysin sähköinen ohjaus ja kääntyvät takapyörät tuottavat urheiluauton ajettavuuden ja useimpia sedaneja paremman kääntösäteen.

Tavaratilan sisällä on kaksi 120 V:n pistorasiaa ja yksi 240 V:n pistorasia, joihin voi kytkeä pistokkeen missä tahansa. Tesla Powershare -teknologia mahdollistaa nyt ensimmäistä kertaa kaksisuuntaisen tehonsiirron, joten latausportin kautta voi ladata mitä tahansa laitteita, muita sähköautoja tai jopa syöttää sähköä kodin sähköverkkoon.

Eurooppaan tulosta ei vielä tietoa

Cybertruckia valmistetaan Teslan Giga Austin ‑tehtaassa Texasissa. Toimitukset asiakkaille alkoivat joulukuun 2023 alussa. Koska tuotannon kasvattaminen vie aikaa, Tesla keskittyy aluksi Pohjois-Amerikkaan, joka on lava-autojen päämarkkina-alue. Cybertruck ei ole tällä hetkellä saatavilla Euroopassa eikä Tesla ole ilmoittanut tarkkaa aikataulua toimitusten alkamiselle Pohjois-Amerikan ulkopuolella.

Katso Cyber Odyssey ‑kohteet ja ‑tapahtumat täältä: https://www.tesla.com/fi_fi/cyber-odyssey

Lue myös

Teslan Cybertruckien ruostuminen huolettaa edelleen omistajia

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

2024-05-01T07:58:16Z dg43tfdfdgfd