TäLLAINEN ON OPEL ASTRA SPORTS TOURER ELECTRIC

Sähkömoottorisen Opel Astra Sports Tourer Electricin myynti käynnistyy Suomessa.

Farmariautot ovat Suomessa ylivoimaisessa suosiossa ostajien keskuudessa, kun jätetään katumaasturit pois laskuista.

Uusi täyssähköinen Astra perhefarmari on ominaisuuksiltaan tasapainoinen ja tilava auto järkevään hintaan. Samalla se tuo vahvan vaihtoehdon yritysautomarkkinoille, kun tilavan sähköfarmarin käyttöetu on vain 495 euroa kuukaudessa ja vapaa käyttöetu 555 €/kk.

Keveys lisää nautintoa

Sähköautomarkkinoilta on tähän saakka puuttunut automalli, joka on yhtä aikaa miellyttävä henkilöauto ja tilava farmariauto. Opel Astra Sports Tourer Electricissä on vakiona kuljettajan AGR-istuin, joka antaa erinomaisen tuen. Sen ansiosta pitkäkin matka sujuu mukavasti ja matalassa autossa on jopa vähän urheilullisuutta. Sitä lisää myös alhainen omamassa, joka on 1 760 kiloa eli vain vähän polttomoottorista suurempi.

Keveydellä on suuri vaikutus Astra Electricin ajettavuuteen. Opel on hionut ajo-ominaisuudet Saksan moottoriteille sopivaksi, mikä tarkoittaa hyvää suuntavakavuutta ja korkeatasoista matkustusmukavuutta kaikilla teillä.

Opel on valinnut tien, jossa mukana ei kuljeteta energiasisällöltään valtavaa ja samalla painavaa akustoa. Alhaisen omamassan ja matalan korin ansiosta Astra Sports Tourerin WLTP-syklin mukainen energiakulutus on vain 15 kWh/100 km.

Niinpä kompakti akusto riittää antamaan autolle yli 400 kilometrin toimintamatkan (WLTP). Järkevän kokoisen akuston energiatason saa pikalatauksella nollasta 80 prosenttiin puolessa tunnissa.

Alhaisesta sähkönkulutuksesta on hyötyä auton omistajalle koko ajan, ja alhainen omamassa vähentää mm. renkaiden kulumista. Kompakti akusto myös kuormittaa ympäristöä vähemmän kuin suuremmat.

Uuden täyssähköisen Opel Astra perhefarmarin parhaita puolia ovat sen suuret sisätilat ja helppokäyttöinen muunneltava tavaratila. Kaikkien viiden istuimen ollessa käytössä tavaratilaa on 516 litraa. Se kasvaa näppärästi takapenkin selkänojat kaatamalla yli 1,5 kuutiometrin kokoiseksi.

Vakiovarusteinen digitaalimittaristo ja iso kosketusnäyttö luovat modernin vaikutelman, käytännöllisyyttä unohtamatta. Opelille tunnusomaisesti arjen painikkeet, kuten istuimien-, tuulilasin ja ohjauspyöränlämmittimet, ovat helposti käytettävissä ilman kosketusnäyttöä.

Kattavasti varusteltu Edition ja vielä täydellisempi GS

Uudessa Opel Astra Electric Editionissa on monipuolinen kuljettajaa avustavien, turvallisuutta lisäävien varusteiden paketti, minkä lisäksi apuna ovat pysäköintitutkat niin edessä kuin takana. Auton ulkonäköä kohentavat 18-kevytmetallivanteet ja tummennetut takaikkunat.

Mukavuutta lisäävät automaatti-ilmastointi ja lämmitettävä nahkaverhoiltu ohjauspyörä. Sähkökäytössä on iloa energiaa säästävästä ilmalämpöpumpusta sekä MyOpel-sovelluksesta etäpalveluihin. Pikalatauksen ohella voi käyttää 11 kilowatin tehoista sisästä ajoneuvolaturia.

Vaihtoehtona on GS-varustetaso, joka tuo mukanaan muun muassa 360 asteen kuvan antavan peruutuskameran. Ilmastointilaite muuttuu kaksivyöhykkeiseksi ja älyavaimella autoa lukittaessa ulkopeilit taittuvat sähköisesti koria vasten. GS-varustetason tunnistaa ulkoa urheilullisemmista puskureista ja mustasta katosta, minkä lisäksi matkustamossa on musta kattoverhoilu.

Opel Astra Sports Tourer Electric on hinnoiteltu hyvin aggressiivisesti, mikä tekee siitä mainion työsuhdeauton verotusarvon ollessa pieni. Samalla Saksassa valmistettu uutuus on miellyttävä sähköauto jokaiselle tilaa tarvitsevalle.

Farmarikorisen Astra Electricin hinta Edition-varustein on 41 390 euroa ja GS-varustein 43 390 euroa. Viisiovisena Astra Electricin hinta on 39 390 euroa eli se jää toimituskuluineenkin alle 40 000 euron. GS-varustein viisiovinen Astra Electric maksaa 42 390 euroa.

Ensimmäiset Opel Astra Electricit toimitetaan asiakkaille kesällä 2024.

Lue myös

Täyssähköinen Opel Astra Electric nyt ennakkomyynnissä Suomessa

Opel Astra ST -farmariversio nyt saatavilla

Opelin juhlavuoden kunniaksi erikoismallit Corsasta ja Astrasta

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

2024-04-11T10:44:34Z dg43tfdfdgfd