UUDISTUNUT AUDI A3 JA TäYSIN UUSI AUDI A3 ALLSTREET MARKKINOILLE

Audi tuo markkinoille uudistetun A3-mallin ja täysin uuden A3 Allstreet -mallin. Uudistunut A3 on urheilullisempi, mukavampi ja digitaalisempi kuin koskaan, kiitos edistyksellisen suunnittelun, huomattavasti laajentuneen vakiovarustelun ja uusien materiaalien. Sovellukset, joita voidaan käyttää suoraan auton näytössä (lisävaruste), päiväajovalojen eri kuviot ja mahdollisuus lisätä auton toimintoja tarpeen mukaan milloin tahansa mahdollistavat laajan yksilöimisen.

Audi A3 allstreet, A3-perheen erottuva crossover-malli, on täysin uusi. Auto tarjoaa tunnusomaisen off-road-ilmeen, kolme senttimetriä lisää maavaraa ja korkeamman istuinasennon A3 Spotbackiin verrattuna.

Urheilullisempi 

Kuusikulmaisessa, kehyksettömässä Singleframe-etusäleikössä on uusi rakenne ja se on huomattavasti litteämpi ja leveämpi. Se hallitsee auton etupuolta ja symboloi uudelleen muotoiltujen etupuskurin design-elementtien lisäksi selkeästi kompaktien mallien urheilullista luonnetta.

Etuspoileri saa Audi A3:n näyttämään matalammalta. Sama koskee auton takaosaa, joka on erityisen urheilullinen uuden puskurin ja erottuvan diffuusorin ansiosta. Osittain RS-malleista inspiroidut progressiiviset suunnitteluelementit ovat erityisen tehokkaita yhdistettyinä S line -ulkonäköön. Uudet, ilmeikkäät District-vihreä ja Progressive-punainen -metallivärit korostavat dynaamista ilmettä.

Off-road-ilme ja korkeampi maavara

Audi A3 allstreet erottuu muusta A3-perheestä heti ensisilmäyksellä. Autossa on käytetty erityisiä suunnitteluelementtejä, jotta auton korkeampaa maavaraa saatiin korostettua.

Tämä saavutettiin muun muassa korostamalla vertikaalisesti mattamustaa Singleframea. Suuri kahdeksankulmainen jäähdyttimen säleikkö hunajakennorakenteineen on korkeammalla kuin A3 Sportbackissa ja yhdistää crossover-mallin paremmin Q-malleihin. Ainutlaatuista vain allstreet-mallille: kolme uraa edessä ja takana lisäävät off-road-luonnetta.

Tummat helmat ja oven alaosan reunus korostavat auton voimakasta ilmettä ja visualisoivat sen korkeamman maavaran. Audi A3 allstreetin alusta on 15 mm korkeampi kuin A3 Sportbackin vakioalustassa, tarjoten korkeamman istuinasennon. Erityinen jousi-/iskunvaimentimien viritys tarjoaa erinomaisen tasapainon huippuluokan ajomukavuuden ja urheilullisen, tarkan ajokokemuksen välillä. Yhdessä suuremman renkaan halkaisijan kanssa maavaraa on 30 mm enemmän. Leveät pyöränkaaret korostavat auton luonnetta.

Hieman korotetun istuinasennon ansiosta A3 allstreet tarjoaa parempaa mukavuutta autoon astuessa ja siitä poistuttaessa. A3 Sportbackin tapaan tavaratilan tilavuus on 380 litraa ja jopa 1 200 litraa takaistuimen ollessa taitettuna.

Mallissa on mustat kattokaiteet vakiona. Lisävarusteisiin kuuluvat sähköinen takaluukku, irrotettava vetokoukku sekä säilytys- ja tavaratilapaketti. Jälkimmäisen avulla asiakas voi säilyttää pieniä tavaroita etuistuinten selkänojaan kiinnitetyissä verkoissa tai kuljettajan puolella olevassa lokerossa. Tavaratilassa oleva verkko estää suurempia matkatavaroita liikkumasta ajon aikana.

Valikoimassa neljä erilaista päiväajovalokuviota

Ensimmäistä kertaa A3-sarjan malleissa on nyt mahdollista valita ja vaihtaa MMI:n kautta jopa neljän erilaisen digitaalisen päiväajovalokuvion välillä. Auton ulkonäköä voidaan muuttaa milloin tahansa ja samalla yksilöidä sitä paremmin.

Myös kotiinpaluun/kotoa lähtemisen kuviot ovat erilaiset kussakin valokuviossa. Led- ja Matrix LED -ajovalot luovat digitaaliset päiväajovalot käyttämällä 24 pikselin elementtejä kolmessa rivissä. Ajovalojen kiilamainen, litteä muoto ja laaja valografiikka korostavat A3-mallien urheilullista luonnetta.

Merkittävästi uusittu sisustus

Myös sisustusta on terävöitetty huomattavasti, jotta se sopii yhteen auton ulkonäköön. Mukana on useita innovaatioita – vaihteenvalitsimen suunnittelusta ja tuuletusaukoista koristeellisiin kangas-somistelistoihin ja uuteen sisävalaistukseen. Kaikki nämä elementit ovat tarkkoja ja yksityiskohtaisia korostaen auton edistyksellistä ja teknistä ilmettä.

Keskikonsolin pintamateriaaleja on uudistettu, uudelleen suunniteltujen elementtien yhteydessä. Myös sisäovien kahvoissa on uusi tehosteviimeistely, joka vastaa keskikonsolin korosteväriä tuoden sisätilojen värimaailmaa yhteen.

Kätevien mukinpidikkeiden lisäksi keskikonsolissa on vakiona myös säädettävä käsinoja. Kompakti vaihteenvaihtaja on saanut myös uuden ilmeen. Tasaisemman muotoilunsa ansiosta se sulautuu saumattomasti keskikonsoliin.

Vakiovarusteinen sisävalaistus korostaa ovia ja jalkatilaa. Lisävalaistuselementtejä ja ääriviivavalaistus kytkinpaneelissa ja kynnyksissä on saatavana lisävarusteena. A3-mallin uudistuksen myötä ääriviivavalaistus kulkee keskikonsolin ympäri ja vakiovarusteena olevat mukinpitimet ovat valaistuja.

Yksi uusi suunnitteluelementti on, että etuovien sisäpinnat ovat taustavalaistuja. Kangaspaneeli leikattiin laserilla 300 kertaa tämän ominaisuuden mahdollistamiseksi. Viisi segmenttiä valaisee ovipaneelin valonlähteellä.

Niiden eri koko luo dynaamisen valovirran, joka näkyy myös autoa lukittaessa ja avattaessa. Laajan yksilöimisen mahdollistaa MMI:n kautta valittavissa olevat 30 erilaista valoväriä. Uuden Sonos-äänijärjestelmän suuret kaiuttimet sijaitsevat ovien alaosassa, mikä tekee 3D-äänestä mukaansatempaavan kuuntelukokemuksen.

A3:ssa on nyt kaksi lisävarusteista kangas-somistelistaa: teknisesti kuvioitu kangas- sekä Dinamica-mikrokuitu -somistelista. Kangas-somistelista on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätetystä polyesterista. Somistelistan lisäksi Dinamica-mikrokuitua käytetään myös istuimien verhoiluna. Dinamica näyttää ja tuntuu mokkanahalta, mutta on osittain valmistettu kierrätetystä polyesteristä.

Sovellusten ja toimintojen integrointi tarpeen mukaan

A3 ja A3 allstreet ovat digitaalisia – lukuisten liitettävyyspalvelujen, tilaustoimintojen ja sovelluskaupan ansiosta. Vakiovarusteisiin kuuluu DAB+-digitaaliradio ja 10,1 tuuman kosketusnäyttö sekä Audi virtual cockpit ja induktiivinen älypuhelimen laturi. Etuosan keskikonsolin kahden usb-c-latausportin lisäksi kaksi lisäporttia takana ovat myös vakiona.

Lisävarusteisiin kuuluvat MMI-navigointi plus – täydellinen liitäntäportfolio ja pääsy sovelluskauppaan, jonka avulla kuljettaja voi käyttää monenlaisia sovelluksia auton näytön kautta. Liitännän avulla asiakkaat voivat suoraan ja intuitiivisesti käyttää suosittuja kolmannen osapuolen sovelluksia MMI-kosketusnäytöllä autossa olevan datalinkin avulla. Valitut sovellukset asennetaan auton infotainment-järjestelmään – ilman kiertotietä käyttäjän älypuhelimen kautta.

Älykkäät kuljettajaa avustavat järjestelmät kaupunkikäyttöön ja pitkille ajomatkoille

A3 ja A3 allstreet ovat jo vakiona erittäin korkealla turvallisuustasolla. Audi pre sense front, törmäyksenesto- ja kääntymisavustin sekä kaistavahti auttavat estämään onnettomuuksia muiden tienkäyttäjien kanssa. Adaptiivinen ajoavustin (lisävaruste) avustaa pitkittäis- ja sivusuunnassa, ja jota on täydennetty kaistanvaihtoavustintoiminnolla, parantaen ajomukavuutta.

Järjestelmä avustaa kiihdytystä, jarrutusta ja ohjaamista sekä kaistanvaihdoissa yli 90 km/h nopeuksilla moottoriteillä. MMI:n kautta aktivoitu järjestelmä ilmoittaa takatutkan tietojen perusteella, onko kaistaa mahdollista vaihtaa (lisävaruste) ja mihin suuntaan kojetaulussa ja head-up-näytössä (lisävaruste) olevien valkoisten nuolien avulla.

Jos kuljettaja aloittaa kaistanvaihdon napauttamalla suuntavilkkua, järjestelmä auttaa aktiivisesti kuljettajaa ohjaamisessa (lisävaruste).

Kaupunkiliikenteessä pysäköintiavustin (vakiovaruste) auttaa kuljettajaa pysäköimään ja peruuttamaan pysäköintipaikalta tarkkojen ohjausliikkeiden avulla. Kaistanvaihtovaroitus, poistumisvaroitus ja takaristeysapu (lisävaruste) käyttävät takatutkat valvomaan liikennettä ajoneuvon takana ja vieressä, mikä lisää turvallisuutta ja mukavuutta.

Myynti on alkanut

Suomessa Audi A3 -malliston myynti alkaa yhdellä moottoriversiolla – 35 TFSI. Alkaen-versio 30 TFSI tulee myyntiin pian 35 TFSI -version jälkeen. Molemmat moottoriversiot ovat varustettu 1,5 l bensiinimoottorilla, 7-vaiheisella S tronic -automaattivaihteistolla ja kevythybriditekniikalla. 30 TFSI -mallissa tehoa on 85 kW ja 35 TFSI -mallissa 110 kW.

Myöhemmin mallisto laajenee bensiinimoottorisilla S3, RS 3, 40 TFSI quattro -malleilla, sekä alkusyksystä TFSI e -ladattavilla hybridimalleilla. Kaikki A3 -mallit ovat aina automaattivaihteisia.

Suomen A3 -mallisto koostuu kolmesta aina valmiiksi varustellusta varustetasosta: A3, A3 Plus sekä A3 S line – kuvastaen Audi-malliston uutta nimeämislogiikkaa. Audi A3 allstreet -mallin osalta on puolestaan yksi aina valmiiksi varusteltu varustetaso.

Malliston jokainen varustetaso on aina erittäin kattavasti varusteltu niin ulkoiselta ilmeeltään, sisätilojen viimeistelyltään, kuin avustavien järjestelmien ja teknologian osalta – Suomen Audi A3 -mallisto on aina valmiiksi varusteltu.

Uuden Audi A3 -malliston varustetasot perustuvat A3 -varustetasoon, jossa vakiovarusteena ovat mm. seuraavat varusteet: adaptiivinen vakionopeussäädin, pysäköintitutkat edessä ja takana, peruutuskamera, pysäköintiavustin, älypuhelimen liitäntä, urheiluistuimet, sisätilan alumiinioptiikka -paketti, 3-alueinen automaatti-ilmastointi, led-sisävalopaketti, älypuhelimen langaton lataus, led-ajovalot muutettavalla päiväajovalon kuviolla sekä led-takavalot dynaamisilla suuntavilkuilla.

A3 Plus sekä A3 S line -malleissa vakiovarusteina näiden lisäksi vielä Sonos premium -äänentoistojärjestelmä, tumma alumiinisomistelista ”Spectrum”, Advanced key system, 17 tuuman alumiinivanteet sekä muut mallien ominaiset ulkoiset elementit.

Kaikki A3-mallit valmistetaan Audin Ingolstadtin tehtaalla ja ensimmäiset uudet Audi A3 -mallit saapuvat Suomen Audi-jälleenmyyjille toukokuussa.

Hinta alkaen 33 990 euroa (Audi A3 Sportback 30 TFSI) – Audi A3 allstreet 35 TFSI hinta alkaen 39 990 euroa.

Audi A3 -malliston hinnasto ja lisävarustehinnasto: https://www.audi.fi/fi/web/fi.html

Lue myös

Suomeen tulee vain yksi kappale Audin huippumallista!

Audin Land of quattro -malliston erikoiskampanja nyt myynnissä vain Suomessa

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

2024-03-22T14:16:25Z dg43tfdfdgfd