KALLE ROVANPERä JOHDOSSA PERJANTAIN JäLKEEN – DOMINOI TäYSIN (EK7)

Kalle Rovanperä ajoi pohja-ajan Kenian Safari-rallin perjantain osuuden kaikilla kuudella erikoiskokeella. Rovanperä johtaa kokonaiskisaa yötauolla 56,9 sekunnin turvin.

Rovanperän johto kasvoi roimasti, kun hänen haastajansa, Hyundai-kuskit Esapekka Lappi ja Ott Tänak keskeyttivät. Lapin autosta hajosi voimansiirto ja Tänak rikkoi autonsa ohjauksen osuman seurauksena.

Rovanperä vältti virheet ja tekniset ongelmat. Iltapäivällä alkanut sadekaan ei tuonut hänelle ongelmia.

- Tähän täytyy olla tyytyväinen. Olosuhteet olivat aika rajut ja niiden myötä autot menevät syvemmälle. En ottanut riskejä. Kiersin kivet yrittäen pitää autoni yhtenä kappaleena. Olisin halunnut ajaa kovempaakin, mutta tässä tilanteessa tämä oli okei, Rovanperä kommentoi WRC:n haastattelussa.

Toyotalla on kisassa kolmoisjohto. Elfyn Evans nousi toiseksi eron Rovanperään ollessa hänellä 56,9 sekuntia. Kolmanneksi tipahtanut Takamoto Katsuta on jäänyt Rovanperästä minuutin ja kahdeksan sadasosaa.

Parhaana Hyundai-kuskina kaasuttelee neljäntenä oleva Thierry Neuville. Hän on jäänyt kärjestä minuutin ja 7,3 sekuntia.

Neuville joutui MM-pistejohtajana reitille ensimmäisenä ja antoi auraajana tasoitusta. Lauantaina hän ei kärsi enää lähtöpaikastaan.

Safari-ralli jatkuu lauantaina kuudella erikoiskokeella. Kisan viimeiset kuusi erikoiskoetta ajetaan sunnuntaina.

Kuva: Toyota Gazoo Racing

Lue myös: Ferrari-sensaation F1-sopimukselle tiukka ehto

2024-03-29T13:50:58Z dg43tfdfdgfd