VALTAVA SUKELLUSDRONE, MANTA RAY (UUV), SUORITTI TESTIT VEDESSä

Pohjois-Grummanin rakentama prototyyppi vedenalaisesta miehittämättömästä ajoneuvosta Manta Ray (UUV) onnistui suurikokoisissa testeissä etelärannikolla Kaliforniassa helmikuun ja maaliskuun 2024 aikana.

+ Malli tekee vaikutuksen Instagramissa kauneudellaan, mutta yksi yksityiskohta herättää huomiota

+ Video: Kiinalainen valtava lentotukialus Fujian aloittaa merikokeet: Tutustu sen ominaisuuksiin

Testit osoittivat merihydraulisen suorituskyvyn, mukaan lukien upotetut toiminnot käyttäen kaikkia ajoneuvon etenemis- ja ohjaustapoja: kelluvuus, potkurit ja ohjauspinnat.

“Onnistunut Manta Rayn laajamittainen testaus todistaa ajoneuvon valmiuden siirtyä kohti todellisia toimintoja nopeasti kentällä koottujen modulaaristen aliosien avulla”, sanoi Dr. Kyle Woerner, DARPA:n Manta Rayn ohjelmapäällikkö. “Modulaarinen kuljetus maiden välillä, kentällä kokoaminen ja sitä seuraava käyttö osoittavat ennennäkemättömän kyvyn erittäin suuren UUV:n osalta.”

Northrop Grumman lähetti Manta Rayn prototyypin osina Marylandin rakennuspaikaltaan Kalifornian testipaikalle. Kuljetuksen ja kokoamisen helppous tukee nopean maailmanlaajuisen käyttöönoton mahdollisuutta ilman, että laivaston arvokas laituritila olisi täynnä.

“Ajoneuvon suora lähetys tarkoitettuun toiminta-alueeseen säästää energiaa, jonka muuten ajoneuvo kuluttaisi siirtyessään”, sanoi Woerner. “Käyttöönoton jälkeen ajoneuvo käyttää tehokasta liukua ja kelluvuuteen perustuvaa liikettä veden läpi. Alus on suunniteltu useilla erikokoisilla ja -tyyppisillä hyötykuormakammioilla, jotka mahdollistavat laajan valikoiman laivaston tehtäväkokoonpanoja.”

Manta Rayn tavoitteena on kehittää ja esitellä uusi luokka pitkäkestoisia, pitkän kantaman ja hyötykuorman kapasiteettia omaavia UUVia, jotka ovat valmiita jatkuvatoimiseen toimintaan dynaamisissa meriympäristöissä. DARPA on mukana Yhdysvaltain laivaston kanssa seuraavien testien ja tämän teknologian siirtymisen suhteen.

Lähde ja kuvat: Darpa. Tämä sisältö on luotu tekoälyn avulla ja tarkastettu toimituksen tiimin toimesta.

O post Valtava sukellusdrone, Manta Ray (UUV), suoritti testit vedessä apareceu primeiro em TechBreak.

2024-05-02T09:20:32Z dg43tfdfdgfd