NEUVILLE POHJUSTI PääTöSPäIVääN HYVäT ASEMAT KROATIAN MM-RALLISSA

Reima Rautiainen

Belgialainen Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville johtaa Kroatian MM-rallia toisen ajopäivän jälkeen. Hänen johtonsa toisena olevaan Toyotan Elfyn Evansiin on 4,9 sekuntia.

Voittokamppailussa on mukana myös kolmantena kaasutteleva Toyotan Sebastien Ogier, joka on kärjestä 11,6 sekunnin päässä. Kuljettajien MM-sarjaa johtava Neuville ajoi pohja-ajat päivän kolmella viimeisellä erikoiskokeella.

- Loistava päivä. Pystyimme puolustamaan johtoamme, kertoi järjestäjien haastattelussa Neuville, jolle uuden pistelaskusysteemin mukaan napsahtaa lauantain sijoitusten perusteella 18 MM-pistettä, kunhan Hyundai-kuski vain ajaa sunnuntaina maaliin saakka,

Sunnuntaina ajetaan neljä erikoiskoetta, joten Ogierin nousu voittoon vaatisi pienen ihmeen.

WRC1-luokassa ei nähty toisena ajopäivänä kärkipään kuljettajien keskeyttämisiä. Ilmassa oli sateen uhkaa, mutta sateelta säästyttiin.

Pajari luisteli

Toyotan Kalle Rovanperä ja Hyundain Esapekka Lappi eivät aja Kroatiassa. Kahden edelliskauden maailmanmestari Rovanperä ajaa tänä vuonna vain rajoitetun määrän MM-ralleja.

Suurin suomalaismielenkiinto kohdistui WRC2-luokassa ajavaan Toyyotan Sami Pajariin, joka on luokassaan kolmantena. Kokonaiskilpailussa hänen sijoituksensa on 11:s.

Lauantain viimeisellä erikoiskokeella Pajarille oli käydä köpelösti, sillä Toyota lähti vauhdissa luistelemaan. Haaverilta kuitenkin vältyttiin.

- Yhdessä paikassa lähti vähän sora viemään autoa. Ei onneksi tapahtunut mitään. Kaiken kaikkiaan hyvä päivä, Pajari kehui järjestäjien haastattelussa.

Hän on jäljessä WRC2-luokkaa johtavaa Citroenin Nikolai Grjazinia runsaan minuutin.

2024-04-20T13:29:59Z dg43tfdfdgfd